Kulturologija

Novi medijski žanrovi

Đakovački književnik Mirko Ćurić u ponedjeljak, 29. prosinca promovirao je svoju desetu po redu autorsku knjigu naslovljenu “Đakovo, romansirani gradopis”. Priča je to o Đakovu, kaže autor, o povijesti i umjetničkoj tradiciji ovoga grada pisana iz osobne perspektive. “Knjigom su obuhvaćeni dijelom već objavljeni tekstovi u Književnoj reviji, Šokačkoj čitanci, kao i knjizi Šokci u književnoj riječi”, kaže Ćurić.

Za sljedeću godinu najavljuje i drugi tom “Gradopisa”. “U prvoj koju sam obuhvatio vrijeme do Strossmayera, pa će druga knjiga obuhvatiti razdoblje od Strossmayera nadalje”, najavljuje Ćurić. Izdavač je knjige Đakovački kulturni krug “Accede Ad Certisiam” i Društvo hrvatskih književnika - ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, kojemu je, kao što je poznato, Mirko Ćurić predsjednik u drugome mandatu.

“Đakovo, romansirani gradopis” predstavljen je u restoranu “Sokak” ,a o knjizi će, uz autora, govoriti Helena Sablić Tomić i Barica Ilić. U promotivnome programu sudjeluje i glumac DK Gavella Darko Milas, kao i glazbeni sastav SKEB Đakovo. Organizatori su predstavljanja Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo i DHK - ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski. S.Župan

Views: 233

Add a Comment

You need to be a member of Kulturologija to add comments!

Join Kulturologija

© 2024   Created by Vesna Srnic.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service