Kulturologija

Novi medijski žanrovi

Darko Rundek & Cargo trio dvosatnom svirkom oduševili Mini teatar

Punih deset godina proteklo je otkada je Darko Rundek, jedan od najcjenjenijih hrvatskih kantautora, posljednji put pohodio Osijek. Izgleda da su mu u najvećem slavonskom gradu suđeni alternativni, pomalo opskurni prostori, jer tada je nastupio u noćnom clubu OKS u suterenu Studentskog centra (dok je još imao status rock kluba), a u petak, 13. studenoga, zasvirao je u klubu Mini teatar, smještenom u sjeveroistočnim bedemima Tvrđe. Ovaj put stigao je sa svojim Cargo triom, kao glavna zvijezda oOoze festivala, crossmedia kulturnog događaja, koji objedinjuje glazbu, vizualne umjetnosti, street art, performance i film.
Rundekove pjesme iz različitih faza bogate karijere – Haustor, samostalna, Cargo orchestra i Cargo trio – vrlo dobro su se uklopile u zanimljiv, pomalo mračni ugođaj Mini teatra, a jedini prigovor ide na račun prevelike gužve, odnosno pretijesnog prostora za izvođača takvog kalibra i kultnog statusa. Stoga je odlična (i logična) odluka organizatora da Rundek & Cargo trio održe još jedan koncert u Mini teatru večer kasnije. Naime, u više navrata brojni posjetitelji klicali su i snažno pljeskali Rundeku i prijateljima, s kojima su nerijetko i uglas zapjevali.
Inače, u subotu, 14. studenoga, poslije podne, Rundek se prvo neformalno družio s novinarima u Tvrđi, a potom su ga organizatori poveli u Iuris vinariju (partner oOoze festivala) u Erdutsko vinogorje te na ručak, odnosno neizbježni fiš-paprikaš u Aljmaš.

Views: 61

Add a Comment

You need to be a member of Kulturologija to add comments!

Join Kulturologija

© 2024   Created by Vesna Srnic.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service