Kulturologija

Novi medijski žanrovi

Prvi samostalni osječki koncert Kemala Montena u bogatoj 40-godišnjoj karijeri

Više od 40 godina bogate karijere legendarni sarajevski kantautor Kemal Monteno čekao je da održi samostalni koncert u Osijeku. Tijekom desetljeća i desetljeća u najvećem slavonskom gradu u više navrata nastupao je s mnogim također poznatim kolegama: Hankom Paldum, Halidom Bešlićem, Mehom Puzićem, Crvenom jabukom... ali nikada sam. Čekao je popularni Kemo i - dočekao 6. studenoga 2009. godine. Tada ga je dočekala solidno popunjena sportska dvorana Zrinjevac (više od 1.000 posjetitelja) i svesrdna potpora lokalnih osječkih dužnosnika, već poslovična posljednjih mjeseci za glazbenike iz susjedne BiH.
Tako su se u publici, između ostalih, u ime pokrovitelja našli i brojni dužnosnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i županom Vladimirom Šišljagićem. I oni su, zajedno s ostalim posjetiteljima, gotovo dva sata uživali u brojnim Keminim hitovima, a ugođaj bi bio još ljepši da je cjelokupna publika mogla razumjeti duhovite i sjetne rečenice velikog šarmera. No, ozvučenje (po tko zna koji put u Osijeku!) nije bilo dobro, a počesto su nerazumljivi bio i baš pričani dijelovi. Ipak, i unatoč tome, Kemo je napravio jako dobar "štimung", a svojim gostovanjem pomogao mu je gost iz Sombora, mladi pjevač Dušan Svilar, koji je zajedno s njim izveo njihov duet "Nije vrijedno, sine moj". Također, zapamćena je duhovita Kemina upadica: "Siguran sam da u ovoj dvorani ima bar troje Sarajlija – moja žena, ja i župan Šišljagić, inače, sarajevski student".
Na koncu, posjetitelje na izlazu iz dvorane slasnim komadima čokoladne torte počastio je Hotel Osijek, u povodu proslave 5. rođendana od otvaranja u preuređenom izdanju. Valja istaknuti da je na dan koncerta, u petak, Kemal Monteno posjetio štićenike Doma za djecu i mladež "Klasje" i darivao ih slatkišima. Organizator njegova koncerta bila je Agencija za marketing Koncert.

Views: 26

Add a Comment

You need to be a member of Kulturologija to add comments!

Join Kulturologija

© 2024   Created by Vesna Srnic.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service