Kulturologija

Novi medijski žanrovi

Nacionalna pretpremijera finskog animiranog filma "Niko – božićna potraga"

Puno gledalište, odličan "crtić", predbožićni ugođaj i vedro raspoloženje – to bi bile najkraće odrednice svečane nacionalne hrvatske pretpremijere finskog animiranog filma "Niko – božićna potraga", koju su u subotu, 7. studenoga, u kinu Europa organizirali Kinematografi Osijek u suradnji sa zagrebačkim distributerom MG Film, a medijski pokrovitelji bili su Glas Slavonije i Slavonski radio.
Osmijehe na lica brojnih mališana, koji su, očekivano, činili veliku većinu posjetitelja, već na samom ulazu mamili su djelatnici Kinematografa, kostimirani u različite likove – dame, lovce, vratare... A tek kada je počeo film! Od prvih minuta "klince" su naprečac osvojili mali simpatični, hrabri i inteligentni sob Niko - koji ima dva životna sna: naučiti letjeti i pronaći oca, jednog od legendarnih letećih sobova Djeda Mraza – i njegovi prijatelji. Kako je pak završila njegova božićna potraga i pustolovno putovanje do Mrzle ledine, obitavališta letećih sobova i Djeda Mraza; svi zainteresirani, koji nisu bili na pretpremijeri i sinoć na premijeri, mogu doći pogledati kada 12. studenoga počne redovita distribucija u kinu Europa.
Prijemčivosti filma pak zasigurno će doprinijeti sinkronizacija na hrvatski jezik, gdje su odličan posao obavili Olga Pakalović, Hana Hegedušić i drugi hrvatski glumci.
"Puno kino Europa i reakcije malih posjetitelja, koji su se često smijali forama iz crtića, a na koncu i zapljeskali, dokazuju da se obje odluke bile ispravne. Kao prvo, da se nakon niza godina konačno ponovno organizira nacionalna premijera nekoga filma u Osijeku, te da medijske kuće Slavonski radio i Glas Slavonije, najutjecajnije u ovoj regiji, budu pokrovitelji tako važnog kulturnog događaja", kazala je Gordana Kovačević, glavna urednica Slavonskog radija.

Views: 46

Add a Comment

You need to be a member of Kulturologija to add comments!

Join Kulturologija

© 2024   Created by Vesna Srnic.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service