Kulturologija

Novi medijski žanrovi

Snježana Barić-Šelmić's Blog – January 2010 Archive (5)

Američki medijski blues

AMERIČKI MEDIJSKI BLUES – DARIO TOPIĆPročitavši ovu knjigu, shvatila sam da je to vrlo dobro dodatno štivo za naš studij, jer daje pregled američkog medijskog tržišta tijekom devedesetih godina (20. stoljeća).

Ono što je zaključak zapravo nije ništa novo ili nepoznato. Američki postulat u svim segmentima jest profit. Pa onda i jeste jasno da su i mediji (u knjizi govori o tradicionalnim medijima, tisak, radio i televizija) organizirani poput svake druge tvrtke. Po… Continue

Added by Snježana Barić-Šelmić on January 25, 2010 at 16:41 — No Comments

Internetske radio postaje

Live streaming via InternetPronašla sam wecast na internetskoj stranici na kojoj se mogu slušati radio postaje.

Kakve radio postaje?

Gotovo sve koje postoje na svijetu. I ne samo to. Nego specijalizirane radio postaje, tako da slušatelj može odabrati koju će radio postaju, ovisno o svom afinitetu prema glazbi, slušati.

Nadalje, ukoliko ste ljubitelj glazbe iz filmova „soundtracks“ te odaberete radio postaju koja emitira samo glazbu iz filmova, uz live prijenos… Continue

Added by Snježana Barić-Šelmić on January 12, 2010 at 12:38 — No Comments

Barack Obama na MIT-u

Govor predsjednika Baracka Obame na MITuAmerica’s Leadership on Clean EnergyPredsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama, održao je govor na masačusetskom Institutu za tehnologiju, na temu energije.

Osvrnuo se na problem sve veće potražnje te sve manjih tradicionalnih zaliha te energije Vrlo snažno je napomenuo da ona nacija (država) koja razvije nove načine proizvodnje i korištenja energije, ta će upravljati svjetskom ekonomijom.

“Ja hoću da… Continue

Added by Snježana Barić-Šelmić on January 12, 2010 at 12:30 — No Comments

David Plouffe u Zagrebu

DAVID PLOUFFE

GLAVNI MENADŽER I STRATEG U PREDIZBORNOJ KAMPANJI BARACKA OBAMEZAGREB, HYPO CENTAR,

3. prosinca 2009. g.

Tko je David Plouffe?David Plouffe bio je voditelj kampanje Baracka Obame na predsjedničkim izborima 2008. godine. Nakon izborne pobjede 4. studenog, novoizabrani predsjednik Obama je u pobjedničkom govoru Plouffea nazvao „neopjevanim junakom ove kampanje, koji je izgradio … vjerujem, najbolju političku kampanju u povijesti… Continue

Added by Snježana Barić-Šelmić on January 12, 2010 at 12:23 — No Comments

Lee Iacocca

« Neki momci igraju glavom. Jasno je da treba imati mozga da bi bio najbolji. Ali najvažnije je igrati srcem. Ako čovjek ima sreće da nađe momka s mnogo mozga i mnogo srca našao je pobjednika!»

Added by Snježana Barić-Šelmić on January 12, 2010 at 11:45 — No Comments

© 2024   Created by Vesna Srnic.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service