Kulturologija

Novi medijski žanrovi

Snježana Barić-Šelmić
  • Female
  • Višnjevac
  • Croatia

Snježana Barić-Šelmić's Friends

  • Tomislav Levak
  • Helena Spahić
  • Alen Žuškić
  • Andreja Čičak

Gifts Received

Gift

Snježana Barić-Šelmić has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Snježana Barić-Šelmić's Page

Osječki "Sat pjevanja"

Osječki "Sat pjevanja"
- U ono vrijeme se još nismo ni čudili kako to da se baš ništa oko nas ne događa, no sad vidim da smo vrlo spokojno živjeli među tim kulisama Radničkog doma – emotivno je rekao književnik Nenad Rizvanović na promociji svoje nove knjige "Sat pjevanja" koja je polovicom prosinca održana u knjižari Ljevak na zagrebačkom glavnom trgu.
Rizvanović, prema vlastitom prizanju, "još uvijek odrasta u osječkom Gornjem gradu, a živi, radi i mašta u Zagrebu".
- Te su kulise nastale još prije nego što sam se ja uopće rodio, a dojam nestvarnosti pojačan je kad je Nepoznat Netko srušio Radnički dom i tako otpočeo niz sumanutih, imbecilnih intervencija u osjetljivo urbanističko remek-djelo Gornjeg grada – prisjetio se Rizvanović osamdesetih godina prošlog stoljeća u Osijeku.
Zanimljivo je da je Rizvanović urednik u Nakladi Ljevak, a njegova nova osječka knjiga pojavila se u izdanju konkurentskog Profila.
Ovo je njegova treća knjiga o Osijeku. 2001. objavio je zbirku priča "Trg Lava Mirskog", a dvije godine kasnije i roman "Dan i još jedan", ali sudeći prema piščevom raspoloženju osječkih knjiga iz njegova pera bit će još.
- Jednom ću možda napisati pravi autobiografski roman u kojem se neće događati baš ništa - odnosno događat će se Sve. Dakle, dugi urbani putopis među kulisama Royala, Supera, Rome, Centrala, Mende, Copacabane koje danas postoje i ne postoje.

http://www.seebiz.eu/hr/seebiz-trend/kolumna/elizabeta-hrstic/nenad-rizvanovic-sat-pjevanja,64028.html

Snježana Barić-Šelmić's Photos

Snježana Barić-Šelmić's Blog

Američki medijski blues

AMERIČKI MEDIJSKI BLUES – DARIO TOPIĆPročitavši ovu knjigu, shvatila sam da je to vrlo dobro dodatno štivo za naš studij, jer daje pregled američkog medijskog tržišta tijekom devedesetih godina (20. stoljeća).

Ono što je zaključak zapravo nije ništa novo ili nepoznato. Američki postulat u svim segmentima jest profit. Pa onda i jeste jasno da su i mediji (u knjizi govori o tradicionalnim medijima, tisak, radio i televizija) organizirani poput svake druge tvrtke. Po… Continue

Posted on January 25, 2010 at 16:41

Internetske radio postaje

Live streaming via InternetPronašla sam wecast na internetskoj stranici na kojoj se mogu slušati radio postaje.

Kakve radio postaje?

Gotovo sve koje postoje na svijetu. I ne samo to. Nego specijalizirane radio postaje, tako da slušatelj može odabrati koju će radio postaju, ovisno o svom afinitetu prema glazbi, slušati.

Nadalje, ukoliko ste ljubitelj glazbe iz filmova „soundtracks“ te odaberete radio postaju koja emitira samo glazbu iz filmova, uz live prijenos… Continue

Posted on January 12, 2010 at 12:38

Barack Obama na MIT-u

Govor predsjednika Baracka Obame na MITuAmerica’s Leadership on Clean EnergyPredsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama, održao je govor na masačusetskom Institutu za tehnologiju, na temu energije.

Osvrnuo se na problem sve veće potražnje te sve manjih tradicionalnih zaliha te energije Vrlo snažno je napomenuo da ona nacija (država) koja razvije nove načine proizvodnje i korištenja energije, ta će upravljati svjetskom ekonomijom.

“Ja hoću da… Continue

Posted on January 12, 2010 at 12:30

David Plouffe u Zagrebu

DAVID PLOUFFE

GLAVNI MENADŽER I STRATEG U PREDIZBORNOJ KAMPANJI BARACKA OBAMEZAGREB, HYPO CENTAR,

3. prosinca 2009. g.

Tko je David Plouffe?David Plouffe bio je voditelj kampanje Baracka Obame na predsjedničkim izborima 2008. godine. Nakon izborne pobjede 4. studenog, novoizabrani predsjednik Obama je u pobjedničkom govoru Plouffea nazvao „neopjevanim junakom ove kampanje, koji je izgradio … vjerujem, najbolju političku kampanju u povijesti… Continue

Posted on January 12, 2010 at 12:23

Comment Wall (1 comment)

At 17:46 on January 25, 2010, Vesna Srnic said…
Kolegice Snježana steta sto niste pohađali niti jedno od mojih predavanja, pa vas ne mogu ocijeniti zbog toga, no ukoliko ste bili na vjezbama kod kolege Freliha , a to cu ustanoviti sutra (utorak, 26,01.), ocjene se zbrajaju pa se može nesto vidjeti ukoliko ste izvanredna studentica, a ukoliko ne, zao mi je ne mogu vas ocijeniti.
Glede glazbe, ne moze se objavljivati tuđa glazba bez dozvole izdavacke kuce ili dozvole autora, sto kod vas nije slucaj. Također, niste procitali predavanje Eticki kodeks na media-va.info pod e-learning.

You need to be a member of Kulturologija to add comments!

Join Kulturologija

 
 
 

© 2024   Created by Vesna Srnic.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service