Kulturologija

Novi medijski žanrovi

Tomislav Levak
  • Male
  • Osijek
  • Croatia

Tomislav Levak's Friends

  • Snježana Barić-Šelmić
  • Marin Bilandžić
  • zen
  • Sanja Bon
  • Andreja Čičak

Gifts Received

Gift

Tomislav Levak has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Tomislav Levak's Page

Samo 450 Osječana platilo kino ulaznicu za film o Michaelu Jacksonu!

Dok glazbeni dokumentarni film "This Is It" o preminuloj zvijezdi Michaelu Jacksonu - koji prikazuje posljednje snimke "kralja popa" u pripremama za nikada održanu seriju koncerata u Londonu, a osobno sam ga pogledao u osječkom kinu „Europa“ upravo na posljednjoj projekciji 4. studenoga - u svijetu ruši rekorde gledanosti, u tjedan dana prikazivanja u Osijeku doživio je priličan debakl.
Podsjetimo, na pretpremijeri u kinu Europa u srijedu, 28. listopada, pogledalo ga je tek 70-ak osoba, iako je ona organizirana istodobno kada i pretpremijere u svjetskim metropolama. U Kinematografima Osijek nadali su se kako će se situacija popraviti u idućim danima, pa su u kino Europa stavili tri projekcije toga filma dnevno. No, odaziv je bio iznimno loš: samo 371 gledatelj s kupljenom ulaznicom, što je tek nešto više od kapaciteta kino dvorane (351 mjesto)!
Dakle, zajedno s pretpremijerom, manje od 450 Osječana izdvojilo je po 25 kuna (ili 20 srijedom) da bi vidjelo posljednje Jacksonove snimke. Podijeljeno s ukupnim brojem projekcija (dakle, 22), u prosjeku je "This Is It" gledalo jedva 20 osoba po projekciji! Čelnici osječkih Kinematografa, naravno, razočarani su.
"Žao mi je tolikog, zbilja golemog truda da ovo organiziramo. Naime, Osijek prvotno nije bio na popisu stotinjak gradova u Europi, koji su trebali dobiti taj film u kina, posebice ne na pretpremijeri. Međutim, tada sam kontaktirala producente i distributere te inzistirala da jednu kopiju pošalju i u Osijek, jer sam smatrala da ovaj grad i građani to zaslužuju. Ispalo je, na žalost, da su producenti dobro procijenili kako nije nužno da ovaj film pošalju u kino distribuciju u Osijek. Bit će mi teško iznositi im ove brojke, ali što možemo... U Osijeku i okolici očito nema dovoljno pravih Jacksonovih fanova, koliko god smo imali upita i rezervacija. Sigurno više neću ulagati toliko truda i napora u osiguranje projekcija nekoga filma, koji će kasnije propasti ili biti slabo gledan", komentirala je Marijana Bošnjak, direktorica Kinematografa Osijek.

Tomislav Levak's Photos

Tomislav Levak's Blog

Sveučilište dobilo zemljište vrijedno 50 milijuna kuna za Tehnopolis Osijek

Potpisivanjem ugovora o darovanju nekretnine, koja je do sada bila u vlasništvu RH, osječko Sveučilište u srijedu, 21. siječnja, postalo je vlasnikom zemljišta površine 75.280 četvornih metara i 16.520 kvadrata (devastiranih) zgrada, ukupne vrijednosti 49,9 milijuna kuna, a za potrebe realizacije budućeg tehnološkog parka Tehnopolis Osijek.

Nakon izvanredne sjednice sveučilišnoga Senata - na kojoj je Ivan Štefanić, direktor Tehnologijsko-razvojnog centra Osijek, okupljenima predstavio… Continue

Posted on January 24, 2010 at 17:07

Osječki studenti potpisuju peticiju protiv ukidanja studentske prehrane u restoranima Bendek i Bit

Ogorčeni najavama Ministarstva znanosti i obrazovanja da će od 1. veljače, pod izlikom štednje, ukinuti subvencioniranje prehrane studentima u dva osječka privatna restorana, "Bendek" u Donjem gradu i "Bit" u sklopu Elektrotehničkog fakulteta, dio studenata osječkog Sveučilišta pokrenuo je veliku peticiju. "Žarište" je u srijedu, 20. veljače, bilo na Ekonomskom fakultetu, odakle se potpisivanje peticije proširilo na još desetak lokacija (neki fakulteti, Studentski centar, "Bendek" i "B.I.T."),… Continue

Posted on January 24, 2010 at 17:04

Novi hit mjuzikl osječkog HNK, "Jalta, Jalta" gostuje u Mađarskoj, Srbiji i BiH

Kultni mjuzikl "Jalta, Jalta" Alfija Kabilja i Milana Grgića, u izvedbi ansambla osječkog HNK (premijera održana koncem studenoga 2009. godine), do konca ove sezone 2009. / 2010. trebao bi ostvariti niz međunarodnih gostovanja u susjednim zemljama – Mađarskoj, BiH i Srbiji.

"Nedavno je Petar Fekete, direktor kazališta u mađarskom gradu Bekescsaba, pogledao 'Jaltu' i bio je jako zadovoljan viđenim. On je želi ugostiti na Danima hrvatske kulture, koji se tamo održavaju u ožujku. No, postoje… Continue

Posted on January 24, 2010 at 16:47

Kultnoj dječjoj pjesmi "Zeko i potočić" konačno spomenik u Osijeku?

Prvih dana nove 2010. godine na relaciji između obitelji preminulog poznatog skladatelja Branka Mihaljevića i gradske uprave Osijeka aktualizirala se tri godine stara inicijativa da legendarna Mihaljevićeva dječja pjesma "Zeko i potočić" dobije svoj spomenik na nekoj osječkoj lokaciji.

Idejni začetnik je Brankov sin Mario Mihaljević, koji je već prije nekoliko godina prerađivao očev mjuzikl "Slavonska rapsodija" te u suradnji sa zagrebačkim animatorom i redateljem Milanom Blažekovićem,… Continue

Posted on January 24, 2010 at 14:21

Comment Wall (3 comments)

At 21:20 on January 11, 2010, Andreja Čičak said…
A nije loše ovo :)
At 17:16 on January 18, 2010, Andreja Čičak said…
Ej... Meni je baterija riknula danas :D
Da ne misliš da sam tek tako poklopila ;)
At 17:21 on January 25, 2010, Vesna Srnic said…
Kolega Levak, eto bas je sve kako treba, ulozili ste hvale vrijedan trud i vjestinu: vase su fotke stvorile modni i stilski trend, pa ste uz jos nekoliko kolega i kolegica avangarda ovog Communitya! Zahvaljujuci vasoj profesiji i motivaciji svega ima u izobilju, zato OCJENA: IZVRSTAN (100%)

You need to be a member of Kulturologija to add comments!

Join Kulturologija

 
 
 

© 2024   Created by Vesna Srnic.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service